Huur een boot; waar let je op?

Jacht huren

De zon schijnt, de vakantie is begonnen en je verlangt naar het water. Een uitstekende vaarmogelijkheid. Of je nu een dag of een paar weken gaat, tijd doorbrengen op een boot is fantastisch. Twijfel je nog over de boot? Huren of kopen? Waar moet op gelet worden bij het huren van een boot?

Huur of koop een boot

Wat is logisch? Zelf een boot kopen? Wilt u een boot of boot huren voor één of meerdere dagen of weken? Wat is eigenlijk goedkoper? Ik ga u geen pasklaar antwoord geven op deze vragen. Alles hangt af van uw situatie en uw wensen. Ik zet de voor- en nadelen graag voor je op een rij.

Wat zijn de voordelen van het huren van een boot?

Geen eigen ligplaats nodig

Als je je eigen boot koopt, heb je nog steeds een ligplaats nodig. Bij sommige havens zijn er lange wachtlijsten. Dit brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. In de grotere havens kan dit zeker duur zijn.

Niet gebonden aan een vast vaargebied

Als uw eigen boot in een bepaalde jachthaven ligt, begin dan altijd vanaf daar. De kans is dus groot dat je steeds weer dezelfde “cirkel” vaart. Of je moet een boottrailer gebruiken. Dan kun je makkelijker een ander vaargebied kiezen. Als u een boot huurt, kunt u altijd een ander vaargebied kiezen.

Geen zorgen over bootonderhoud

Een boot heeft veel onderhoud nodig. Schoonmaken, schuren, polijsten, schilderen etc. Als de boot onder de waterlijn behandeld moet worden, moet deze zelfs uit het water getild worden. De motor vereist aandacht en regelmatige inspectie. De boot heeft elk seizoen onderhoud nodig. Het kost eigenlijk best wat per jaar. Als u een boot huurt, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Heb je zelf nog nooit gevaren? Dan is het een zeker risico om direct een eigen boot te kopen. Als je een paar keer een boot huurt en het voelt goed, dan kan kopen een latere optie zijn. Door verschillende boten te huren, krijg je ook een goed beeld van welk type boot het beste bij jou past.

Kijk maar eens hoe compleet het huren van een boor kan zijn, op brug-jachtverhuur.nl.

Nadelen als u een boot wilt huren?

Je kunt niet varen wanneer je wilt

Als je een eigen boot hebt, kun je altijd kiezen voor de open zee. Bij het huren van een boot heeft u nog te maken met de eigenaar en diens agenda. Vooral in het hoogseizoen zijn er al veel boten gereserveerd.

Het weer is onvoorspelbaar

Ze huren vaak weken van tevoren een boot. Je weet nog niets van het weer. Komt die dag eraan dat je gaat zeilen en de zon laat verdwijnen? Dan heb je pech. Is het onverwacht mooi weer en wil je gaan zeilen? Dan moet je eerst rondkijken naar een geschikte boot.

Minder kans op een boot die aan al uw wensen voldoet

Met je eigen boot bepaal je zelf het interieur en alle “toeters en bellen”. Je kunt het instellen zoals je wilt. Ook bij het douchen, eten en relaxen gebruik je alleen je eigen spullen. Ook hoeft u niet op elke zeiltocht alles mee te sjouwen. U houdt gewoon uw eigen spullen aan boord.

Huur een boot; waar let je op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven