Moderne tuinmeubelen

Buitenmeubels

Teak, RVS of rond rotan. Praktisch, robuust en modern. De keuze aan tuinmeubelen is enorm. Maar niet elk materiaal is even geschikt voor tuin en balkon. Lange zomeravonden op het dakterras kunnen ideaal worden besteed aan waterdichte loungemeubels, terwijl onderhoudsvriendelijke materialen het beste worden gebruikt voor barbecues met kinderen of in de tuin.

Rotan meubelen voor in de tuin

Wie van klassiek houdt, gebruikt graag buitenmeubels van rotan. Vooral rond rotan doet denken aan zomervakantie, witte stranden en exotische landen. Het natuurproduct van de Oost-Aziatische rotanpalm staat bekend om zijn robuustheid en stabiliteit. De lage dichtheid van de lianen, die meestal met de hand worden verwerkt, zorgen ervoor dat ze licht van gewicht zijn – ideaal voor iedereen die zijn meubels graag spontaan herschikt. Een bijzonder pluspunt: rotan is een van de meest duurzame materialen ter wereld. Dit betekent dat u bij de aankoop van uw meubelen ook aandacht besteedt aan milieubescherming en duurzaamheid. Door zijn natuurlijke vormgeving is rotan een klassieker onder de tuinmeubelen en goed te combineren met andere materialen. Maar let op: als het rotan meubel vaak wordt blootgesteld aan vocht en vocht, wordt het broos. Bewaar ze daarom in de herfst en winter en tijdens periodes van slecht weer in de zomer op een weerbestendige plaats. Helaas helpen zelfs beschermfolies voor meubels hier onvoldoende. Als je geen serre of schuur hebt om hem in op te bergen, blijf dan beter met je handen af ​​van deze klassieke tuinmeubelen.

Houten meubelen voor terras en tuin

Houten tuinmeubelen hebben een vergelijkbare natuurlijke stijl. Vooral teak, acacia en eucalyptus zijn populair. Teak is extreem duurzaam en vraagt ​​weinig onderhoud. Hij kan bij weer en wind buiten staan, maar dit verandert natuurlijk van kleur. De bijzondere robuustheid is ook merkbaar in de prijs. Hier staat teakhouten meubelen bijna onbetwist aan de top van de prijsschaal.

Acacia overtuigt ook met een uniek design en een levendige structuur. De hardhouten boom inspireert met een mooie nerf. Veel fabrikanten verwerken de natuurlijke scheuren en knopen niet. Dit geeft het meubel een zeer individuele uitstraling. Niet alleen het uiterlijk, maar ook het robuuste karakter overtuigt veel kopers. Acacia tuinmeubelen zijn geschikt voor iedereen die van veel bedrijvigheid in de tuin houdt. Eucalyptus is niet alleen populair bij koala’s: het is geweldig voor iedereen die zijn tuinmeubelen niet waterdicht wil maken. Door het hoge gehalte aan oliën in het hout zijn ze goed beschermd tegen vocht en vuil. De veelal lichtrode tot lichtbruine kleur past uitstekend bij bloeiende planten en kleurrijke heesters. Pluspunt: tuinmeubelen van eucalyptus zijn doorgaans goedkoper dan andere houten meubelen.

Of het nu teak, acacia of eucalyptus is: tuinmeubelen van hout zijn robuust en passen dankzij het natuurlijke design op bijna elk balkon en in elke tuin. Met uitzondering van teakhouten meubelen, bescherm je houten tuinmeubelen tegen vocht. Zelfs als de houten meubels geglazuurd zijn, kunnen lange regenbuien het materiaal beschadigen. Dus als je geen opslagruimte hebt, koop dan geschikte beschermhoezen als je ze koopt.

Tuinmeubelen van metaal

Bijzonder opvallend: tuinmeubelen van aluminium, roestvrij staal of ijzer. Metalen meubelen maken indruk met hun elegante glans. Aluminium is bijzonder weer- en corrosiebestendig en overtuigt ondanks zijn lage gewicht door zijn hoge stabiliteit. Aluminium tuinmeubelen zijn snel te verplaatsen en toch duurzaam. Ook op een zachte ondergrond kan het meubel zonder aarzelen worden gebruikt, omdat het minder gemakkelijk wegzakt dan tuinmeubelen van andere metalen.

Als je van minimalistisch en modern houdt, moet je kiezen voor tijdloze klassiekers van roestvrij staal. De look wordt bijzonder spannend als je de meubels mixt met een combinatie van zacht textiel en natuurlijke materialen. Bovendien maakt roestvrij staal indruk met zijn hoge UV-stralingsbestendigheid. Hierdoor worden roestvrijstalen meubelen slechts een beetje warm bij blootstelling aan de zon.

IJzeren meubelen zijn een musthave voor alle nostalgici en liefhebbers van Engelse tuinen. Het materiaal presenteert zich graag in een sierlijk barok design. Meubels in deze stijl zijn het perfecte accessoire voor romantische tuinen en prachtig versierde balkons.

Moderne tuinmeubelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven