Waarom je alleen wilt afvallen met krachttraining

Fit blijven

Door krachttraining pas je je lichaam hormonaal aan op gewichtsverlies zonder spierverlies. Je stofwisseling wordt opgedreven en uiteindelijk verbrand je meer calorieën dan bij pure cardiotraining.

5 redenen om af te vallen met krachttraining

Gewichtstraining versnelt je vetverlies

Intense krachttraining met complexe bewegingen zoals squats, deadlifts of lunges verbrandt meer calorieën dan een loopbandsessie. Met complexe oefeningen train je meerdere grote spiergroepen tegelijk en behaal je zo nog sneller succes. Het opbouwen van spieren verhoogt uw basaal metabolisme. Dit is op de lange termijn effectiever dan welk dieet dan ook! Krachttraining beschermt ook je spieren bij een calorietekort Inmiddels zou je moeten weten dat je spiermassa bepaalt hoe hoog je dagelijkse basaalmetabolisme is.

Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt zonder dat je er iets aan hebt gedaan. Ideaal toch? De meesten verliezen echter enorm veel spiermassa tijdens hun afslankpoging, omdat je calorietekort leidt tot een vermindering van spiermassa. Uw zilveren kogel om af te vallen? krachttraining! Krachttraining beschermt ook je spieren bij een calorietekort. Als je ook voldoende eiwitten eet, zit je aan de veilige kant.

Spiertraining is je metabolisme booster

Je verbrandt calorieën, zelfs als je niet aan het sporten bent! Direct na je intensieve krachttraining moet het lichaam beginnen met het herstellen van je spieren en het opbouwen van nieuwe spiermassa. Afhankelijk van de mate van vernietiging duurt dit proces enkele uren en zorgt het ervoor dat je ook tijdens het chillen op de bank afvalt. Dit zogenaamde afterburn-effect is significant hoger bij krachttraining dan bij matige intensiteit duurtraining. Er is echter één methode die alle vormen van training overtreft wat betreft het afterburn-effect.

High Intensity Interval Training!

Krachttraining is de tool die je gebruikt om je lichaam vorm te geven Zoals je kunt lezen in mijn artikel over de grootste spieropbouwende mythes, wordt de vorm van de spier niet beïnvloed door training. U kunt echter heel goed beslissen waar u spieren wilt opbouwen. Krachttraining is jouw hulpmiddel om je lichaam vorm te geven zoals je je altijd had voorgesteld. Je hebt iets meer dan 650 spieren om uit te kiezen om te veranderen hoe je eruit ziet en, nog belangrijker, hoe je je voelt.

Met spieropbouwende training voor altijd 18

Voor welke van de vele fonteinen van jeugdremedies ben je al gevallen? Super effectieve anti-aging crèmes met uiterst waardevolle ingrediënten? Dure hormoonbehandelingen die je de ideale cocktail geven die je cellen vernieuwt? Of misschien gewoon de veelbelovende massage- en vibratieapparaten die je huid strakker maken en werken aan eventuele bultjes op je lichaam? Hou op! Er is geen wondermiddel en je moet stoppen met dromen over snelkoppelingen – begin je lichaam vorm te geven met fitnesstraining.

Waarom je alleen wilt afvallen met krachttraining

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven