Binnen grillen versus buiten grillen

Binnen of buiten grillen

Grillen in het appartement of huis loste soms wat problemen op. Maar is dat ook mogelijk? Wat zijn de voor- en nadelen van binnen en buiten grillen?

BBQ en het weer

Barbecueseizoen, dat is de tijd waarin mensen in Nederland als gekken barbecueën. Dit is grofweg de tijd dat het hier warm is. Natuurlijk zijn er ook de hardcore grillers die het hele jaar door in weer en wind buiten staan ​​te grillen. De meesten houden er echter niet van om in de regen, kou en sneeuw bij de barbecue te staan. Daarom zou het praktisch zijn als je in het appartement zou kunnen grillen. Dit zou het hele jaar door barbecueseizoen betekenen.

Andere voordelen van indoor grillen

De beste plek om te grillen is in een tuin. Alleen heeft niet iedereen een tuin en moet hij overstappen naar andere plekken. Grillen op balkons mag ook niet altijd, of je wilt je buren gewoon niet lastig vallen met rook. Ook de dichtstbijzijnde barbecueplek op het park ligt iets verder van je af. Gegrild eten en drinken zou daar ook eerst naartoe moeten worden vervoerd. Soms is het frustrerend. Binnengrillen zou de oplossing zijn voor deze problemen. Je hoeft er je appartement niet voor uit en je hebt er alles wat je nodig hebt.

Grillen in gesloten ruimtes is gevaarlijk

Dat klinkt allemaal goed, maar grillen met een houtskool- of gasbarbecue in een afgesloten ruimte is absoluut taboe. Ook dit jaar vielen er een aantal doden door koolmonoxidevergiftiging. Niet alleen de rook van het grillen is een gevaar voor de gezondheid, maar vooral het onzichtbare gas koolmonoxide. Binnen enkele minuten kan het leiden tot bewusteloosheid of zelfs de dood. Langdurige schade door een aanval op het zenuwstelsel kan niet worden uitgesloten. Gebruik dergelijke grills dus nooit binnenshuis. Zelfs niet met de ramen open. Houtskool- en gasbarbecues zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik buitenshuis.

Binnen grillen

Maar is het ook mogelijk om binnen te grillen? U kunt speciale grills gebruiken. Binnen grillen is echter nog steeds een controversieel onderwerp.Terwijl fabrikanten hun verschillende binnengrills aanbieden, raden sommige experts af om in gesloten ruimtes te grillen. Uiteindelijk is het aan jou of je in je appartement wilt grillen of niet.

Een goede manier om binnen te grillen is met een contactgrill. Deze is speciaal ontwikkeld voor gebruik in huis. Een grillpan met groeven is ook een goed alternatief en geeft het vlees de typische grillstructuur. Om zeker te zijn van de rook die ontstaat door koolmonoxidevorming, plaatst u uw apparaten op het fornuis en zet u de afzuigkap aan.

Binnen grillen of buiten grillen?

Of je liever binnen of buiten grilt, hangt af van je leefsituatie en je voorkeuren. Als je bij het grillen veel belang hecht aan de typische rooksmaak van biefstuk en worstjes, dan is indoor grillen zeker niet iets voor jou. Dat kan alleen met een buitengrill. Zelfs degenen die absoluut zeker willen zijn van het onderwerp rook en gas, grillen het liefst buiten. Ik weet zeker dat bijna iedereen de voorkeur geeft aan een barbecue buiten. Het smaakt het lekkerst in de frisse lucht. Maar als je niet in de gelegenheid bent om buiten te grillen of als het weer helemaal niet meespeelt, dan is grillen in het appartement met de juiste apparatuur een goed idee.

Wil je weten hoe je moet grillen? Kijk dan eens op https://www.barbecuen.eu/.

Binnen grillen versus buiten grillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven