3 tips om je tuin op te knappen

Een tuin is eigenlijk wel een ontzettend belangrijk onderdeel van de woning, omdat je er vooral in de zomer best wel wat tijd in doorbrengt, maar ook omdat jij dagelijks je tuin wel eens een keer inkijkt en je dan maar beter blij kunt worden van wat je ziet dan dat je dagelijks weer ziet wat je eigenlijk zou willen dat er moet gebeuren en je daarom maar liever niet meer naar buiten kijkt. Je tuin opknappen hoeft helemaal niet zo heel erg veel werk te zijn en je kunt al vrij gemakkelijk je tuin iets netter maken om er leuke meubels in te zetten zoals een loungestoel tuin.

De grote lijnen uitzetten

Wanneer je de tuin op wil knappen, is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten, zodat het duidelijk is wat jij verwacht van het eindresultaat en dat alles naar wens uitgevoerd kan worden. Wil je bijvoorbeeld wat meer tegels erin of eruit of vind je de huidige staat prima, maar is het allemaal wat vies? Dan kun je met de hulp van een goede hogedrukspuit al een heel eind komen en ziet je tuin er al een stuk beter uit. Door al het onkruid weg te halen is de onrust ook weg en dan is ook het moment daar om eventueel nog meer tegels te leggen of andere planten te plaatsen.

Goede plekjes in de tuin uitzoeken

Wanneer je tuin eigenlijk wel klaar is, is het tijd voor de finishing touch en kun je beginnen met het uitzoeken of misschien al wel het plaatsen van meubels. Je weet nu tenslotte precies welke hoekjes en ruimtes je over hebt, zodat je een mooie eettafel met stoelen neer kunt zetten of misschien wel een lekkere loungeset zodat je lange avonden buiten kunt gaan spenderen. Misschien heb je wel een heel ander idee met je tuin en wil je een aantal kleine hoekjes maken, zodat je op ieder moment van de dag een lekker plekje in de zon hebt. Door eens goed naar je wensen te kijken, kun je gemakkelijk een perfecte tuin samenstellen. Dit is dus een belangrijke tip.

Leg je wensen op tafel

Een andere tip is om nu met je tuin te doen wat je altijd al hebt willen doen, want wanneer je tuin helemaal af is, dan heb je geen zin meer om verder nog iets toe te voegen, omdat je het eigenlijk wel goed vindt zo en je geen veranderingen meer wil, daarom kun je van te voren maar beter je wensen uit laten komen. Wil je bijvoorbeeld een sauna in de tuin of een mooie jacuzzi? Dan kun je hier maar beter gelijk rekening mee houden, zodat je een geschikt plekje in de tuin hebt, waar je deze zou kunnen plaatsen om je eigen wellness in de tuin te kunnen creƫren.

Voorbereiding op de perfectie

Het belangrijkste bij het opknappen van je tuin is dus eigenlijk om voor een goede voorbereiding te zorgen en om al je wensen eens op tafel te leggen om te kijken wat op dit moment of wat later de mogelijkheden zijn om deze wensen uit te kunnen laten komen. Op internet is er veel inspiratie te vinden om zo de tuin van je dromen te kunnen maken en dat gewoon bij jou thuis.

3 tips om je tuin op te knappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven