Zo vind je de baan die het best bij jou past

Een relatief groot deel van je leven besteed je aan het werk. Werk heb je natuurlijk nodig om geld te verdienen, zodat je lekker op vakantie kan, je vaste lasten kunt betalen, je je boodschappen in huis te halen, maar ook om er andere leuke dingen van te doen of te kopen. Hier werk je vaak hard voor en omdat je zoveel tijd op de werkvloer doorbrengt, kun je maar beter een baan hebben waar jij het ook echt naar je zin hebt en waar je iedere dag toch weer met wat plezier naartoe kunt gaan, omdat je de goede baan tussen vacatures in Den-Haag gekozen hebt.

Banen voor het oprapen

Het is geen geheim dat er een grote krapte op de arbeidsmarkt heerst en dat er veel meer bedrijven op zoek zijn naar goed personeel dan dat er personeel is dat wil komen werken, daardoor liggen veel banen vrijwel voor het oprapen en is het dus eigenlijk niet zo lastig om aan een baan te komen, dat klinkt natuurlijk hartstikke fijn, maar het blijft een uitdaging om op de juiste plek terecht te komen waar je op een fijne manier je werk kunt doen en dat jij werk kunt doen dat ook echt bij jou past en waarmee jij gemakkelijk je werkuren in de week op kunt vullen.

De zoektocht naar een baan

Wanneer je op zoek bent naar een baan of naar een andere baan, dan ga je waarschijnlijk verschillende vacaturesites bij langs, waar je kijkt naar de taken die er beschreven worden, kijk je naar de mensen die zij zoeken en welke eisen zij stellen, maar ook zul je misschien wel een salaris vergelijken. Dit is ook niet geheel onbelangrijk, want het is belangrijk dat jij een salaris krijgt dat je echt verdiend en wat ook genoeg is om al je laten te kunnen voldoen en waardoor jij genoeg voldoening krijgt om de volgende maand toch weer aan de slag te gaan om weer een maandsalaris bij elkaar te kunnen sparen.

Wat zoek je?

Het is goed om voor jezelf een aantal dingen op een rijtje te zetten, zo is het essentieel om te weten wat je nou eigenlijk precies zoekt en om dit eens op papier te zetten, door dit voor jezelf op te schrijven, maak je je droombaan al wat concreter en door er ook aan toe te voegen wat je nou juist helemaal niet zoekt in een baan, heb je al meteen een lijstje dat je naast de vacatures kunt houden en waarop jij kunt baseren om wel of niet te solliciteren op een openstaande vacature. Zo kom je op goede gesprekken terecht en kun je daarna naar je gevoel luisteren.

Bekijk je verleden

Wanneer je het lastig vindt om te bedenken wat je wel of niet leuk vindt, dan is het goed om eens te kijken naar de banen die je hiervoor had en om daar eens in te gaan zoeken wat jij leuke bezigheden vond of wat jou op dat moment heel erg leuk leek en om zo te gaan filteren, op die manier kun je met een beetje passen en meten goed jouw wensen op papier zetten, want jouw wensen zijn het aller belangrijkste voordat je op iedere vacature besluit te solliciteren.

Zo vind je de baan die het best bij jou past

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven